Våra resor

Läs om våra resor och upplev Europas mångskiftande natur och kultur i en lagom takt från cykelsadeln. Vi har färdats genom sömniga byar på franska landsbygden och genom hektiska huvudstäder, under havsnivå längs Hollands kust och på 3400 meters höjd i Sierra Nevada, upplevt stekheta dagar under Andalusiens sol och iskalla nätter på hög höjd i Alperna. Våra turer har gått från Portugal i väster till Ukraina i öster och från Norge i norr till Italien i söder. Reseberättelserna är uppdelade i olika delar för att göra läsningen lättare och är även illustrerade med bilder. Titta in i fotoalbumet om du vill se fler!

 

Balkan Tour 2007

Balkan Tour 2007
Sex år efter vårt senaste besök vid Medelhavet lärde vi nu känna Kroatiens bergiga kust, variationsrika övärld och blåa hav. Resan började dock redan i Wien där vi avslutat två år tidigare och slutade i Europas nyaste land, Montenegro. En österrikisk tant gav också den här resan en minst sagt plötslig och ofrivillig vändning...

Nordjylland Runt 2006

Nordjylland Runt 2006
Påskhelgen 2006 besökte vi Nordjyllands vindpinade stränder. Turen gick från Grenen i norr till ön Mors i Limfjorden i söder.

Big River Tour 2005

Big River Tour 2005
Från Wien, där Carpathia Tour slutade, fortsatte Erik hem till Sverige. Färden gick längs Donau till Passau och vidare genom Bayerns skogsklädda berg. Ett kort besök i Tjeckien följdes av långa dagar på den östtyska slätten och på gamla Riksettan.

Carpathia Tour 2005

Carpathia Tour 2005
Sommaren 2005 gick resan till Karpaternas skogsklädda berg. På vår väg till Wien fick vi uppleva stillsam landsbygd i Polen och Ukraina, vindlande bergsvägar och storstäder som Warszawa och Kraków.

Norska fjäll 2004

Norska fjäll 2004
En vecka längs bråddjupa fjordar och över vidsträckta snöklädda fjällhedar i området kring Sognefjord och Hardangervidda i vårt västra grannland.

Lettisk påsk 2004

Lettisk påsk 2004
Vår första resa för säsongen gick till Lettland, där vi under tre tidiga vårdagar tog oss ut längs Rigabukten till udden Kolkasrags och sedan tillbaka genom Kurland.

Baltic Tour 2003

Baltic Tour 2003
Från Tallinn i Estland över Ösel och Dagö i Östersjön, Gaujadalen och Riga i Lettland och vidare söderut över den litauiska och polska landsbygden till Gdańsk. En resa som fick oss att ompröva vår bild av våra nya grannländer på andra sidan Östersjön.

Tour of the Alps 2001

Tour of the Alps 2001
Vår fem veckor långa resa från Barcelona till Venedig genom de lila lavendelfälten i Provence och över flera av Alpernas mest kända bergspass. En tur som slog rekord i branta klättringar och fantastiska vyer.

Östergötland Runt 2000

Östergötland Runt 2000
Sommaren 2000 valde vi att stanna i Sverige och tillbringade sex dagar runt våra egna hemtrakter i Östergötland.

Iberia Tour 1999

Iberia Tour 1999
En resa som fick oss att lära känna Spanien ordentligt. Vi startade i Paris och tog oss sedan 460 mil genom Frankrike till Pyrenéerna, längs spanska kusten ner till Andalusien, Sierra Nevada och Gibraltar för att sedan avsluta i Lissabon. Stekheta dagar och spansk dygnsrytm blev en naturlig del av vardagen.

Touring Italia 1998

Touring Italia 1998
Vår resa från Sverige till den eviga staden under sommaren 1998. Under denna resa fick vi för första gången stifta bekantskap med Alpernas pass, men också med den goda maten, de böljande sädesfälten och de gamla städerna i Toscana.

Europe Tour 1997

Europe Tour 1997
Första gången utanför Norden gav oss minst sagt mersmak till fler resor i Europa. Paris och kanalön Jersey var solklara höjdpunkter under denna resa från Sverige ner längs Nordsjökusten till Frankrike och England.

Marstrand 1996

Marstrand 1996
Sommaren 1996 korsade vi Sverige från kust till kust och tillbaka igen.

Västkusten 1995

Västkusten 1995
Vår första men uppenbarligen långt ifrån den sista resa med cykel tog oss från Oslofjordens nordligaste vik i den norska huvudstaden till västkustens sydspets i Falsterbo.

Karta