Erik och Eric i Montenegro (2007)

Erik Carlsson

Eric Salomonsson

Efter några år i Nyköping bor jag sedan våren 2010 i Göteborg. Förutom cykling och böcker har jag efter flytten till västkusten fått ett nyväckt intresse för löpning. Min blå bandana syns därför ofta i Slottsskogen och Änggårdsbergen.

Erik Carlsson
Är född 1977 och uppväxt i Nyköping. Efter några år i Linköping flyttade jag 2003 till Stockholm och bytte studieliv mot arbetsliv. Jag cyklar allra helst på långfärd men har under senare tid också fastnat för cykling som ren träningsform med racercykel. Under vintern när cykeln står och vilar upp sig inomhus åker jag istället helst skidor på både längden och tvären.

Eric Salomonsson

Cykelturist.com

Cykelturist.com är ett projekt som började i maj 1997, då vi la upp den första versionen av sidan, som då hette "Touring - Långfärdscykling och Cykelsemester". Januari 1999 fick sidan namnet Cykelsemester.just.nu. Sedan februari 2005 är namnet istället Cykelturist.com. Vi har kunnat glädja oss åt allt fler besökare med upp till 12 000 besökare och 40 000 sidvisningar per månad de senaste åren.

Under tidens gång har även innehållet till stor del förändrats. I början var det egentliga utbudet länkar till andras reseberättelser. Därefter har vi successivt lagt till reseberättelser från våra egna resor, samt en tipssida med råd om allt från hur du planerar din resa till vad du ska ta med dig och hur du packar på bästa sätt. Under hösten 1998 började vi skriva tipssidor om de länder där vi cyklat mest. Tanken med dessa är att ge en inblick i vad som skiljer mellan olika länder, och vad som kan vara intressant att tänka på om du planerar en resa i något av dessa länder. Under hösten 1999 skapade vi vårt fotoalbum där vi lägger in de bästa bilderna från våra resor. Det har nu växt till att inkludera mer än 1000 bilder med bildtexter. De senare åren är det våra egna reseberättelser och foton som är vårt fokus.

Om du undrar något är du välkommen att kontakta oss, men du kan även ställa frågor i vårt forum, där antingen vi eller någon annan läsare kan svara på dina frågor.

Erik Carlsson och Eric Salomonsson