Afsluitdijk.

Holland Holland

Holland är cykellandet framför alla andra i Europa, för att inte säga världen. Här är allt tillrättalagt för att gynna cyklism, både i storstäder och på landsbygden. Detta gör Holland till ett utmärkt första land att genomföra en cykelsemester i när man känner att man vill vidga vyerna utanför Sveriges gränser. Vi cyklade genom Holland under vår Europe Tour 1997 och höll oss då längs kusten mot Nordsjön. Här liksom i större delen av Holland är det alldeles platt. Vallar längs kusten och vattendrag hindrar kraftiga översvämningar, som tidigare var vanliga. Speciellt imponerande är den två mil långa vallen Afsluitdijk som byggdes på 30-talet för att dämma upp havsviken Zuiderzee och istället bilda insjön IJsselmeer. Här vann man mycket stora landarealer som är nödvändiga för det mycket tättbefolkade landet. Dessa av havet vunna områden kallas Polder och ligger oftast lägre än havsytan.

På Afsluitdijk liksom på de nyare vallarna som förbinder öarna sydväst om Rotterdam går det utmärkta breda cykelvägar parallellt med motorvägen. Ibland känns det nästan som det är fler cyklister än bilister ute på vägarna.

Hela landet genomkorsas av floder och kanaler där pråmar med ibland tre lager containrar tuffar fram. Speciellt tät är trafiken vid Europas största hamn; Europoort väster om Rotterdam. Längs vattendragen är ofta byarna sammanväxta med varandra och bildar mil av ihopbyggd bebyggelse. Affärer, cykelhandlare mm ligger också tätt.

Det holländska språket är kanske inte världens vackraste. Pratar man svenska och dessutom lite tyska är det däremot inte speciellt svårt att förstå i skriftlig form. När man ska prata är det nog ändå bäst att hålla sig till engelska, som de flesta behärskar utan problem.

Väder

Nackdelen med ett alldeles platt landskap utan skog är om vinden föredrar att blåsa i motsatt håll mot det man cyklar. Med andra ord kan man med lite otur få en rejäl motvind. Oftast blåser det västliga vindar, då det blåser in från Nordsjön. Annars får man räkna med både regn och sol i Holland under sommaren. Vinden gör också att det sällan blir riktigt heta temperaturer.

Holländska cykelskyltar

Vägar och trafik

Som redan nämnt är allt gjort för att tillfredställa cyklistens behov i Holland. De mycket väl underhållna cykelvägarna går vart man än ska; ibland är de till och med bredare än bilvägen bredvid, har mittren, rondeller och trafikmärken. Även i storstäder känner man sig säker som cyklist, antingen är cykelvägen ordentligt åtskild från biltrafiken eller också är den markerad med blå eller röd färg i vägbanan för att tydligt uppmärksamma bilisterna vid korsningar.

Vägskyltningen för cyklisterna är också ett föredöme. Vita skyltar är för cyklister och blåa är för bilister. De vita skyltarna är ofta fler än de blåa och visar dessutom till städer flera mil bort och inte bara till olika delar av en stad som i Sverige. Tänk bara på att skyltarna visar in till centrum och sedan ut från centrum så försök inte vara smarta som vi och passera en storstad (Groningen i vårt fall) i utkanten. Det slutar nästan garanterat med att man åker vilse om man inte har en bra stadskarta. Eftersom det är cykelvägar överallt är det ändå ingen fara att cykla mitt inne i city.

Kartor

En bra karta är självklart bra för att undvika felkörningar, även om vi klarade oss hyfsat med en bilkarta över hela landet tack vare den utmärkta cykelvägsskyltningen. Vi har dock inget namn på någon extra bra karta, men vi är säkra på att det är lätt att hitta en sådan i en bokhandel eller turistbyrå.

Prisnivå

Precis som i Tyskland är det riktigt billigt i Holland. Både mat och logi är mycket billigare än i Sverige. En kostnad på runt 120 kronor per person och dag med campingkostnad utslagen på två personer är därför ingen omöjlighet.

Camping

Även campingar ligger tätt i Holland. I åtminstone vissa delar av landet är det också relativt vanligt att lantbrukare har satt av en del av sin trädgård till en liten campingplats. Ett mycket trevligt alternativ till de stora campingarna. Kostnaden för ett tält ligger ofta runt 50-60 kronor per natt. Även privatrum är vanligt förekommande. Vi betalade ca 280 kr per natt inkl. frukost för vårt utanför Amsterdam.

Vill du se fler bilder från Holland? Besök vårt fotoalbum!